İnşaat Mühendisliği ABD.

Duyurular RSS

• Duyuru Yok

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ  ANABİLİMDALI

İnşaat Mühendisliği Bölümü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Ensitüsü ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile ortak yürütülen Ana Bilim Dalıdır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü, bilimsel düzeyde bilgi ve becerilerle donatılmış, teknolojik bilgiye sahip İnşaat Mühendisleri yetiştirmeyi, çağdaş seviyede bir Yüksek Lisans programı uygulayarak yöre ve ülke problemlerinden ilgili olanları göz önünde bulundurarak uygulamalı ve teorik araştırma projeleri gerçekleştirmeyi ilke edinmiştir. Ayrıca ülke genelinde bölümümüze başvuruda bulunan özel ve kamu kuruluşlarının ilgili problemlerinin çözümüne yardımcı olmayı hedeflemiştir.

Gelişmekte olan bir bölüm olarak İnşaat Mühendisliği Bölümü, akademik personel, laboratuar ve temel teknik donanımlarını günden güne iyileştirmekte olup eğitim, araştırma ve üniversite-sanayi işbirliği kapsamında teknik hizmetlerde de profesyonelleşmektedir. Bölümümüz lisans eğitiminde bilimsel düzeyde bilgi ve becerilerle donatılmış, sorumluluk alabilecek, kendine güvenli, idealist İnşaat Mühendisleri yetiştirme amacını ön planda tutmaktadır. Yüksek Lisans eğitiminde ise başarılı genç mühendislerin talebini karşılayarak, İnşaat mühendisliği bilim dallarında teorik ve uygulamalı araştırma çalışmaları yapmak, bunların sonuçları ile yöre ve ülke gelişmesine katkıda bulunarak, çalışmaları ulusal veya uluslararası yayın ortamlarında makale veya bildiri olarak yayınlamayı amaçlanmaktadır.

İnşaat Mühendisliği Ana bilim dalı, Yapı, Hidrolik, Yapı Malzemesi, Ulaştırma, Yapı işletmesi, Geoteknik, Mekanik olmak üzere 3 Ana bilim dalından oluşmaktadır.

Son Güncelleme: 2016-10-07 10:00:41

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2017